جزء4:آیه200سوره آل عمران(یَأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُواْ ٱصبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ ٱتَّقُواْ ٱللهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ)
ترجمه:ای کسانی که ایمان آورده اید در برابر مشکلات و هوس ها استقامت کنید،در برابر دشمنان نیز پایدار باشید و ازمرزها مراقبت کنید و از خداوند پروا داشته باشید شاید که رستگار شوید.
تفسیر:نخست روی سخن رابه همه ی مومنان کرده و به اولین ماده این برنامه اشاره می کند،می فرماید«ای کسانی که ایمان آورده اید در برابر حوادث ایستادگی کنید» صبر و استقامت در برابر مشکلات،هوس ها،و حوادث در حقیقت ریشه ی اصلی هرگونه پیروزی مادی و معنوی را تشکیل میدهد،وهرچه در باره نقش و اهمیت آن در پیشرفت های فردی و اجتماعی گفته شود کم است،این همان چیزی است که علی(ع)در کلمات قصارش آن را به منزله سر در بدن معرفی کرده است.
در مرحله دوم قرآن به افراد با ایمان دستور به استقامت در برابر دشمن میدهد،می فرماید:«در برابر دشمنان نیز استقامت به خرج دهید»
در مرحله سوم به مسلمانان دستورآماده باش در برابر دشمن و مراقبت دائم از مرزها و سر حدّات کشورهای اسلامی را می دهد،می فرماید:«از مرزهای خود مراقبت به عمل آورید»این دستور بهخاطر این است که مسلمانان هرگز گرفتار حملات ناگهانی دشمن نشوند.
بالاخره آخرین دستور که همچون چتری بر همه ی دستورات سابق سایه می افکند،دستور به پرهیزکاری است،می فرماید:«تقوای الهی پیشه کنید»
پیام آیه:1.صبر و پایداری،مادر همه خیرات و نیکی هاست.اهل بهشت را می گویند وارد بهشت شوید بخاطرصبری که کردید.
2.از دیگران عقب نمانید،اگر کفار در کفر خود کقاومت می کنند،کشته میدهند و مال خرج می کنندشمانیز در راه خدابا جان و مال پایداری کنید.
3.در برابر کفار صبور باشید.خداوند اول از صابران تشکر می کند.
4.دعوت ها مرحله به مرحله است اول صابر بعد صبّار.
5.دین اسلام دین حفاظت،مراقبت و ارتباط است.
6.صبرو مصابره و مرابطه باید جهت دارباشد و در مسیر تقوای الهی قرار گیرد،وگرنه کفار هم گاهی تا سر حد مرگ،اعتصاب غذا می کنند.
7.اسلام دین جامعی است،صبر و تقوا در کنار توجه به مرزها بیان شده است.
آخرین نظرات